torsdag 3 november 2011

On the roads again...

Häromdagen var det dags att lufta våra Nissan Patrols igen. De har inte varit utanför Malakal sedan regnperioden inleddes i juli. Jag körde en av bilarna och vi lyckades faktiskt ta oss till Balieth, vilket också var målet för dagen. Sträckan är inte längre än 60 km men det tog dryga 2 timmar i vardera riktningen. Och det går inte att slappna av för en sekund. Är du det minsta okoncentrerad riskerar ett hjul att skära iväg från fast mark och du sitter obönhörligen fast. Även om vi vanligtvis kan hjälpa varandra loss är det ingen höjdare att hamna i de situationerna långt bortom all ära och redlighet och med den afrikanska solen gassande från en klarblå himmel…

Nåväl; vi fullföljde vårt uppdrag och hade ett bra möte i Balieth. Jag har bara passerat förbi på floden tidigare så det var en ny bekantskap för mig. Det lär bli fler besök!


Ett av de bättre vägavsnitten...


Ungefär 100 meter längre fram försvann bärigheten och det tog tvärstopp. Här har jag just lyckats backa mig åter till fast mark med hjälp av lågväxel och diffspärr.


Avgiftsfri parkering i Balieth.


Obligatoriskt gruppfoto.


Vår tolk för dagen poserar framför Sobat River.

Inga kommentarer: