onsdag 23 september 2009

Bilder från SA - del 4 av 4

St Lucia by ligger inbäddad i iSimangaliso Wetland Park. Stämningen är fridfull och närheten till vildmarken gör sig ständigt påmind. Här följer lite bilder från de närmaste omgivningarna.



Till stranden är det ett par kilometer. Men det är verkligen mödan värt! Och om inte apostlahästarna lockar så finns det alltid andra att ta till... Turridning bokas i byn för en rimlig peng.



Ca 5 minuter norrut öppnar sig ett naturreservat som lämpar sig väldigt bra för game drives på egen hand. Vi gjorde två morgonturer om vardera ca 3,5 timmar. Ovan har vi närkontakt med en buffelhjord. African Buffalo räknas som en av "the big five".



Tillbaks på Manzini-området. Den långa palmen till höger i bild står på våran tomt.



Till floden är det aldrig långt. Utöver ett mycket rikt fågelliv är det mer regel än undantag att se både flodhäst och krokodil på daglig basis. Här ser vi en ca 4 månader gammal flodhästkalv ta igen sig på sin mammas huvud.



Huvudgatan (Mc Kenzie Street) med sitt utbud av marknad, affärer, restauranger, mm. Det mesta man behöver för en avslappnad och njutningsfull semester finns på några minuters promenadavstånd!

1 kommentar:

Axel sa...

Jag förstår varför du valde Syd Afrika nu. Underbart ställe ni har skaffat er!