fredag 18 september 2009

Vill du hjälpa?Sakta men säkert går det mot vinter i Afghanistan. Det innebär ovillkorligen en tuff tid för många människor, inte minst kvinnor och barn. Lika varmt och gott som det är nu, lika ogästvänligt kommer det att vara om ett par månader. När snön faller kan det onekligen vara skönt att ha ett par skor på fötterna. Det är dessvärre en lyx som inte alla kan unna sig.

Även om vår primära uppgift är säkerhet försöker vi hjälpa i det lilla också med annat. I mån av möjlighet delar vi med oss av filtar, kläder och skor som soldaterna själva tagit med sig hemifrån eller som anhöriga skickat ner. Och det är här DU kommer in! Hur ser det ut på vinden eller längst in i garderoben? Ligger det inte ett gäng lätt begagnade barnkläder där som du inte riktigt vet vad som ska göras med...? Varför inte låta dem göra nytta här i så fall?

Skor och kläder till barn utgör det främsta behovet men allt uppskattas förstås, så länge det är någorlunda rent och fräscht. En annan verklighet vi ständigt stöter på är bristen på block och pennor. Kanske kan du få din arbetsgivare eller skola att skänka en laddning?

Lämpligt format att skicka saker i är det klassiska Sverigepaketet. Det fungerar finfint eftersom all post hit går som inrikes. Adressen för paket är:

FS17, 0080 Krister Fahlstedt
MeS/ISAF
Afghanistan
202 25 MALMÖ UTRIKES

Gåvor som dyker upp i någorlunda god tid före min hemrotation i början av december lovar jag att personligen överlämna till behövande. På önskemål kan jag även dokumentera med bilder.

Avslutningsvis vill jag tipsa om en artikel i tidningen Dagen (!). Du kan läsa den här.

6 kommentarer:

www.singelpappa.blogg.se sa...

hejsan Krister.
Mitt namn är Björn Wikström, 32år och bosatt i Kristianstad. Jag fick idag ett mail från Magnus Palmgren där han frågade om jag kunde tänka mig att hjälpa till. Då jag har en blogg som heter singelpappa.blogg.se och den samma har ett ganska stort antal läsare så tvekade jag inte. Det jag gjort är att jag kopierat ditt sista inlägg inkl. bild, det inlägg där du ber om hjälp. Jag kommer även att fundera ut andra strategiska insatser för att påverka/hjälpa.

Om det är så att du inte vill att jag har DITT inlägg, utan skriver ett eget så får du gärna höra av dig!!
MVH Björn Wikström

Anna sa...

Tack för tipsen! Vi skall till helgen göra en raid på vinden och tillsammans packa bra kläder för att skicka. Linnéa skall också kolla på skolan, och så även jag.
/Anna

aw - gotlandstöis sa...

så synd om dom som bor där :(

Mille sa...

Det kommer självklart en packe eller två med posten! Barnkläder och skor finsn det gott om!
Kram Pernilla

Tanja sa...

Hei, leser bloggen fordi kjæresten skal til Afghanistan med FS 18. Har satt i gang innsamling blant kollegaer, får se hvor mange klær vi får inn. Det kommer ihvertfall en pakke ifra Norge òg :o)

Helsing frå Vest-Norge,
Tanja

Ida sa...

Jätte bra tips! Finns väldigt många inaktuella reklamblock liggande på min arbetsplats. Kanske bättre att skänka än att slänga...

/ Ida