måndag 28 december 2009

In- och utvandring

"Fri invandring borde vara självklart" skriver Sofia Nerbrand i dagens SvD. Kolumnen är klart läsvärd och jag delar hennes argumentation till fullo. Det borde verkligen vara en grundläggande rättighet att få resa vart man vill i världen och även ha möjlighet att bosätta sig och leva där. Det är liksom inte rimligt att den plats man råkat födas på för evigt ska inskränka en människas frihet.

Flummigt och naivt? Jag tycker inte det. Vi måste våga ha visioner!

En länk till Nerbrands artikel hittar du här.

4 kommentarer:

Anders sa...

Omfattar denna "grundläggande rättighet" att kunna bosätta sig (där man väljer) även "rättigheten" att bosätta sig där på (ekonomisk) bekostnad av dem som redan bor där?

Dvs bör den egna försörjningsförmågan, försörjningsförmågan för den egna familjen, egen sjuklighet (eller vad det nu kan vara som skulle belasta andra) inskränka "rättigheten" att kunna bosätta sig där man vill?

Erik sa...

Ju mer framgångsrikt ett land blir desto mer kommer det enligt din modell att gå helt åt h-vete. Ungefär som Sverige idag! Vi är idag runt 7 miljarder människor på jorden snart 10! Snacka om att vissa såg lite väl många internationalsocialistiska barnprogram under sin uppväxt! Vakna upp! Du har blivit hjärntvättad! HOHO!! NÅN HEMMA!!

feminix sa...

Fri invandring går inte att kombinera med vår generösa, allmänna välfärd, som blir din i samma stund du kommer hit. Den går bara att kombinera med ett krav på egen försörjning för den nyanlända och en välfärd som man måste kvalificera sig till genom att arbeta och bo i landet ett visst antal år.
Det är naivt att resonera som du.

Anonym sa...

Du skriver att vi måste ha visioner. Visst måste vi det. Min vision är att kunna få tillbaks den trygghet och gemenskap som vi tidigare har haft här i det svenska samhället. Med den politik du förespråkar så ser vi just nu vart det barkar hän. Jag betackar mej å det bestämdaste! Du håller med Nerbrand säger du. Alltså anser du oxo att den svenska nationen skall upplösas. Det blir resultatet när man säger så här: 'Det kan och får aldrig bli den röda stugan, den svenska modellen, nubben till sillen – eller kebaben – som karaktäriserar det svenska.' Det är ju folket som utgör nationen och utan svenskar och svenska traditioner finns ej längre Sverige. Kaos och anarki a'la balkan är tydligen din melodi. Inte min!
Som väl är börjar svenska folket äntligen att vakna och inse vansinnet med det mångkulturella experiment vi är utsatta för.

Janne