tisdag 6 april 2010

En kristdemokrat för mycket


Yngve Andersson (kd)

Kristdemokraterna har förvisso bara ett mandat i Gotlands kommunfullmäktige. Men det är uppenbarligen ett för mycket.

Politikerbloggen idag läser jag:

"I en motion till kommunfullmäktige på Gotland skriver KD att sexualupplysningen till ungdomar bör uppmuntra till fasta relationer och avhållsamhet, för att minska antalet aborter och spridningen av könssjukdomar. Motionen är skriven av Maciek Onoszko (KD).
- Vi vill inte skrota den sexualupplysning som finns, men vi vill komplettera den, säger KDs representant i fullmäktige, Yngve Andersson till Gotlands Allehanda.

Kristdemokraterna på Gotland är kritiska mot vad man anser vara en sexualisering av samhället.
- Heterosexualitet verkar inte vara det normala längre, det pratas om alla varianter. Jag dömer inte folk, de får göra vad de vill. Men biologiskt sett är homosexualitet inte funktionellt, säger Yngve Andersson till Gotlands Allehanda."


Uppenbarligen är min kärlek inte funktionell, men att en eller annan galenpanna tycker så har jag lärt mig att leva med... Värre ändå är inslaget av skuld- och tabubeläggande av sexualitet i allmänhet. Säker sex mellan samtyckande människor ska bejakas - inte fördömmas! Men det låter sig inte göras med moralkonservativt humbug, á la Yngve Andersson, i skolundervisningen. Eller påvliga celibat, för den delen.

1 kommentar:

Irmeli Krans sa...

Vi har ju sett vad kyskhets-och celibatslöfte är värt inom kristendomen. Övergrepp mot barn och hiv-spridning är resultatet. Med påvens goda minne...