tisdag 29 mars 2011

Rutiner

Även om min tillvaro i Khartoum är högst temporär försöker jag komma in i lite goda rutiner. En sådan är träning. Bilden nedan föreställer det samlade gymmet på det Guesthouse där jag bor. Prylarna tycks ha stått orörda ett tag och jag gör inget för att ändra på just det. Däremot tog jag mig an en löprunda i morse. Det blev fem varv inne på högkvarterscampen och av tiden att döma borde det motsvara ca 6 km. Skönt!


Dagarna ägnas åt föreläsningsmaraton. Ämnen och kvalitet varierar men jag har full förståelse för konceptet som sådant. En höjdpunkt för dagen var passet om HIV/AIDS-prevention. Föreläsaren - en pensionerad kenyansk överste (!) - var både påläst och engagerad. Ryckt ur sitt sammanhang säger förstås följande citat inte så mycket, men det lockade onekligen till ett och annat skratt; "Let that penis rest!". Nåväl; ingen behövde tvivla på det samlade budskapet.


En rutin av mindre trevligt slag är att passera denna väg. Den är (minst) 3-filig i vardera riktningen och tempot är högt. Idag har jag lyckats ta mig över 6 gånger utan intermezzon och det får anses lyckosamt.


Måhända är en och annan läsare nyfiken på mitt semilyxiga boende dessa inledande veckor? Utemiljön är kalas men rummet aningen mer mediokert. Framförallt är det litet. Dock har jag egen toalett och dusch (med varmvatten) så i praktiken finns det inget att klaga på. Överhuvudtaget har jag en skön känsla i kroppen med "bara" sisådär 362 dagar kvar i missionen...!

Inga kommentarer: