tisdag 14 juni 2011

Helg i Melut

FN-administrationen har visat sig från sin sämre sida och vi har därför inte haft tillgång till våra båtar på ett tag. Eftersom jag har stabsansvaret för vår operativa verksamhet har det inneburit en hel del omplanering under veckan som gått…

Således var det rätt skönt att smygstarta ledigheten med en helg på UNMIS teamsite i Melut. Jag åkte i huvudsak för att träffa Niño som kommer lämna Sudan under min leave. Han jobbar på Civil Affairs Division och vi har kommit att bli goda vänner. Men sådant är missionslivet; vänner kommer och vänner går. Kanske ses man igen, kanske inte. Det gäller att vårda den tid som är.

I skrivande stund sitter jag på German Guesthouse i Khartoum. Dagen kommer att ägnas åt diverse praktiska bestyr, främst tjänster åt andra. Min flight mot Sverige går kl 02.20 i natt och onsdag lunch beräknas jag vara framme på Arlanda. Vi ses!

Nedan följer lite bilder från den gångna helgen i Melut.


Lördagen bjöd på ett REJÄLT regn så det var bara att skyla och vänta. Men efteråt blir det ju ganska vackert, eller hur?


Niño hade övertalat en indisk kollega att visa upp deras fordonspark. Trevligt - och vad annars finns det att göra en lördagkväll…?


What to do…?! Men det var absolut värt att bli en smula geggig om fötterna!


Jag blev bortskämd med god filippinsk mat hela helgen. Här fredagvällens Adobo i glada vänners lag.


Helikopterflighten från Melut till Malakal på söndagen ställdes in så jag blev kvar ett extra dygn. Vi bjöds då på middag hos en kanadensisk familj som driver en kristen välgörenhetsorganisation (FAR). Efteråt samlades ett 10-tal personer för sång och bön. En klart annorlunda upplevelse för mig!

Inga kommentarer: