söndag 10 januari 2010

SA 2010 - update 1

Efter ett inledande (shopping-)dygn i Durban kom vi fram till vår lägenhet i St Lucia i onsdags kväll. Alla förväntningar har verkligen infriats! Men det bästa av allt är att det är nära tre veckor kvar av ledigheten. :)

Dessvärre (?) fungerar inte det trådlösa nätverket än så blogguppdateringarna sker från ett internetcafe intill. Jag hoppas hur som helst kunna dela med mig av lite blandade upplevelser med några dagars mellanrum. Nedan följer ett par bilder från de första dagarna här.Redan första morgonen tog vi oss ut på en egenhändig minisafari. Utdelningen blev snabb. Fyra stora spetsnoshörningar direkt vid sidan av vägen. Suveränt!Vädret har inte svikit oss. Dagstemperaturen har stadigt legat mellan 30-35 grader. Skönt att det är nära till både pool och hav!Floden är ligger bara några minuters promenad från lägenheten och vi har gjort till en vana att gå ner i skymningen. Igår kväll gled två krokodiler förbi men lät sig inte fångas på bild.Zebror är bildsköna djur. Just denna grupp stötte vi på under dagens lilla vildmarksvandring. I morgon bär det av på morning drive (väckning vid 05.30...) och därpå följande bad vid Cape Vidal. På tisdag får vi förhoppningsvis leverans av utemöbler, mm, som ett resultat av shoppingen i Durban. To be continued...!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbart! Längtar tillbaka! Men den där internetleverantören är inte pålitlig. tyvärr. Mejlade lite med honom. Och så kul är det inte på internetcafét.
Vad jag mest undrar är hur varmt det är i St Lucia i januari? Enligt turistbyrån skulle det vara för varmt för mig. Och då menade hon nog "för såna som mig".

Anna sa...

Härligt att se! Men är det inte lite osäkert med liten bil mot stor noshörning....? Verkar lite läskigt... Här har vi snöstorm och åker pulka för glatta livet. Ha det gott! Kramar från oss!

Krister Fahlstedt sa...

Anonym: Jo, det är rejält varmt! Här i nordost har dagstemperaturen legat stadigt över 30 grader. Men det finns ju bra med badmöjligheter så låt inte det avskräcka!