torsdag 21 januari 2010

SA 2010 - update 5

Vi har testat lite nya saker de senaste dagarna. Igår bar det av upp till Sodwana Bay, ca 2 timmars körning norrut. Folk som vet menar att det är ett av världens kanske 10 bästa dykställen. Det ligger fina korallrev utanför kusten och genomsnittssikten i vattnet är 12 meter (med toppar upp till 40 meter). Det tål verkligen att tänkas på inför framtida resor...!Stranden vid Sodwana Bay med fyren i bakgrunden.Daniel fascineras av korallerna i vattenbrynet.Efter veckor av övertalning lyckades jag slutligen få med mig kära sambon på kayakpaddling på floden. I arla morgonstund gled vi ut med enbart en guide som mänskligt sällskap... (Fötterna på bilden är mina.)Som vanligt var det förstås gott om krokodil i vattnet men där är de sällan särskilt fotogenique. Det var däremot denna bjässe som vi fick uppleva på riktigt nära håll. Klart mäktigt!Halvtidspaus. Och visst ser väl även Daniel rätt nöjd ut?!

2 kommentarer:

Anna sa...

Tycker han ser lite smårädd ut ;). Ni får hålla tassarna ur vattnet. Låter häftigt med dykning. Akta er bara för de STORA fiskarna..
Kram!

Annelie sa...

Hej Krister! Fantastiska bilder och upplevelser. Jag ser fram emot att förhoppningsvis nästa år ha möjlighet att besöka ert drömställe. Var rädd om dig/er!
Kram Stex Annelie