måndag 28 september 2009

En oväntad gåva

Att vårda relationerna med olika afghanska kontakter är en både rolig och viktig del av mitt arbete. Och det kan ibland ta lite annorlunda vändningar. Häromkvällen dök Samim upp i vakten - tämligen spontant - för att överlämna en gåva... Det visade sig vara en hel måltid av afghanska specialiteter som hans mor lagat till. Hon driver organisationen Hadia Social Handicraft and Development Association som hjälper utsatta kvinnor med hantverksutbildning och träning i att läsa och skriva.



Här har jag dukat upp utanför mässen. Det ska ärligt sägas att jag inte klarade av att äta riktigt allt men provsmakningen gjorde ingen besviken!



Veckan före hade vi ett möte med Samim då vi överlämnade en uppsättning sportkläder som Suzanne fått genom sin hemmaklubb (TACK!). Hadia har just fixat i ordning enklare träningslokaler där även flickor ska kunna spela volleyboll eller träna Kung Fu (jo, det är populärt här). Det känns verkligen bra att kunna stötta i det lilla!

1 kommentar:

Ida sa...

Om det går att odla opiom/vallmo i Afghanistan, hur är det med exempelvis potatis, majs och övriga sädesslag? Eller är förtjänsten så pass stor att man hellre satsar på opium än att vara självförsörjande?