onsdag 4 november 2009

Inför leave

Dagarna före leave hann jag med ett bra besök vid vårt provinskontor i Aybak. Som vanligt blev jag synnerligen väl mottagen. TACK - det uppskattas!På tur med lokalt stationerade kollegor och tanken för dagen är att det ska genomföras skarpskjutning i ett grustag.Vaktpost med utsikt. Av säkerhetsskäl ställs skjutningen in just denna gång.Efter lunch i det fria bär det av till besök hos Shakila med familj. De har kommit att bli goda vänner till både mig personligen och PRT som helhet. Här ses lillflickan med gosedjur från Gotland i famnen. Måhända får hon behålla ett men resten kommer delas ut till de mer behövande barn som dagligen vistas där tillsammans med sina mammor.Vintern är i annalkande och med den kommer nederbörden. De flesta som kan förstärker därför sina hustak med lera för att undvika läckage. Gyttjepölen på familjens bakgård fyller således en viktig funktion - inte bara för hönorna!På väg ut och tillbaks till bilarna. Som alltid har de kollegor som stått vakt varit flitigt uppvaktade av nyfikna barn. Den sociala samvaron på utsidan är minst lika viktig som den som sker inne på mötena.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har svåret att hitta ord för det arbete du lägger ner där nere.

Det är mycket svårt att förstå vad som sker och hur alla uppfattar ditt arbete, men jag har förstått att det gör en enorm skillnad, och läste inlägget om invigningen.

Det värmer mig!

Mvh Joakim

Anna sa...

Det är så skönt att veta att det du gör där du är spelar så stor roll i det vardagliga livet. Och att det lilla vi skickar kan komma till användning.
KRAM!!
från alla oss vid Pejnarve som längtar efter dig.