onsdag 25 november 2009

Veckan som gått

Slutspurt! Så kan man nog bäst sammanfatta arbetsläget här. Det är full fart och igår anlände också min efterträdare. Härligt! Nedan följer ett litet collage som åskådliggör de senaste dagarnas aktiviteter för min del.



Lördag: Besök hos organisationen Youlduzlar, en liten lokal NGO som jobbar med stöd till utsatta kvinnor. Här upprättar vi en enkel sjuksköterskemottagning under en timme vilket blev mycket uppskattat.



Många av er där hemma har skickat ner paket med kläder den senaste tiden (TACK!!). Hos Youlduzlar delade jag framförallt ut en rejäl laddning som skänkts av Anna och Anette och deras familjer. Jag överlämnade förstås också de teckningar som några av sysslingbarnen där hemma ritat. En liten gåva kommer i retur...



Söndag: Vårt PRT har stöttat bygget av en liten moské i en by norr om Mazar. Jag följde med när slutmonteringen gjordes på plats. Dagen efter förrättades invigningen i närvaro av bland andra Aqutillah Ansari, chef för den Blå Moskén. Då passade vi också på att överlämna en symbolisk gåva (som jag fixat) i form av en personlig hälsning från Eva Dahlgren. Atiqullah råkar nämligen vara en hängiven beundrare av hennes musik - världen är liten!



Måndag: Jag åker ut till våra provinskontor i Sheberghan och Sar-e-Pol för att stämma av läget en sista gång. På vägen hem kör vi in i efterdyningarna av en IED-attack tidigare på dagen. Måltavlan denna gång var civila fordon men tack och lov skadades ingen människa allvarligt. Men långa köer blev det...



Tisdag: Sex kvinnliga kollegor, jag och skytteeskort ger oss av på fotpatrull till Women's Garden som ligger ca två kilometer norrut. Parken kommer inte öppnas för allmänheten förrän den 8 mars men igår invigdes den minigolfbana som vi skänkt. Utöver det har vi även hjälpt till med att förbättra säkerheten. På bilden ser vi sannolikt det första minigolfslaget någonsin i Afghanistan. Vid klubban: Friba Majeed som är chef för Department of Women's Affairs i Balkh-provinsen. Klart häftigt!

Idag uppmärksamms förstås the International Day for the Elimination of Violence against Women.

3 kommentarer:

Anna Andersson sa...

Vi är stolta över det viktiga jobb som du och ni alla gör! Ni gör skillnad! Kram!! /Anna

Unknown sa...

Hej Krister! STORT TACK för att du delarmed dig av det ni gör därnere. Det betyder oerhört mycket. JAG ÄR STOLT över er och hoppas att ni alla har det GOTT!
Daisy

Axel sa...

Hej Krister,

Jag kommer att sakna dina rapporter från ett av de viktigaste uppdragen Sverige har ägnat sig åt på länge.

Axel