fredag 20 maj 2011

Livet vid floden

Tidigare i veckan var jag en smula krasslig men inte värre än att jag kunnat jobba. Gårdagens jobb bestod i att eskortera ett officiellt besök från Kanada på en tur längs floden och vidare till ett besök i en by. För gästernas skull slog vi av lite på tempot och tog även en vända förbi flodhästarnas tillhåll. För att inte störa höll vi oss på avstånd så ni får ta bilden för vad den är.


Det känns ändå otroligt häftigt att flodhästarna klarat sig från jakt i ett land där mat för dagen inte är en självklarhet.


Och bara en bit därifrån hämtar en pojke familjens dricksvatten…


Några som fick ett skrovmål denna morgon var traktens alla gamar, storkar och hundar. Jyckarna som stryker omkring här hade gjort gemensam sak under natten och fällt åtminstone fem getter. Några timmar senare var det bara ben kvar.


Blockaden från norra Sudan är äntligen hävd efter ungefär två veckor och sakta men säkert börjar varuflödet komma igång. För campens del väntar vi på dieselleverans och innan den kommit lever vi fortfarande med ransonering. Det innebär att strömmen stängs av ett antal timmar per dygn (vilket i sin tur innebär att det blir 50-60 grader varmt inne i bostadsbarackerna…). Nåväl – det kunde varit värre!

1 kommentar:

Dennis sa...

Åh, jag längtar verkligen ner till min 50 grader varma container! Vad bra att konstnärsbesöket gick bra, när får vi se hennes Malakal-alster tro?