tisdag 30 augusti 2011

Hemåt det bär

I skrivande stund sitter jag i loungen på flygplatsen i Istanbul. Jag har varit på resande fot sedan igår morse och hoppas vara hemma på Kungsholmen vid 18-tiden. Det ska verkligen bli skönt med två veckors ledighet i hemmets lugna vrå!

I Sydsudan är det forsatt spänt mellan olika stammar, framförallt i Jonglei State. Positivt är att UNMISS agerar och i detta nu har jag kollegor på väg till ett av problemområdena. Stay safe, out there!

Själv besökte jag en annan del av Jonglei State i fredags. Där var det för stunden lugnt och vi blev väl mottagna. Det som likväl är ett faktum är att befolkningen verkligen lider av hunger. Och i kölvattnet kommer sjukdomarna... Det kändes därför extra naturligt att skänka en slant när Turkish Airlines besättning gjorde en insamling till förmån för svältoffren i Somalia under nattens flight från Entebbe.


Nyfikenhet kring vår helikopter i Pagil.


På väg hem flög vi in i ett rejält åskoväder och piloten beslutade att vända om. Det blev ett par timmar i Nasser (kärt återseende!) innan vi kunde styra kosan norrut igen.

Inga kommentarer: