onsdag 1 juli 2009

En bra dag

Äntligen - idag tar Sverige över ordförandeskapet i EU! Ett spännande halvår väntar och utmaningarna är många, inte minst på det säkerhetspolitiska området.

Idag är det också exakt en vecka kvar till min första leave. Det är inte utan att jag börjar längta ordentligt... Därtill säger vi tack och adjö till våra gäster från försvarsutskottet som nu styr kosan mot Sverige. Ert besök har varit uppskattat! Här följer lite bilder från gårdagens program.På förmiddagen besökte vi en lokal NGO som jobbar för att kvinnor ska få bättre möjligheter att stå på egna ben. Hantverksutbildning och läs- och skrivträning är viktiga inslag. Resurserna är knappa och lokalerna enkla men engagemanget enormt!Barnen följer ofta med mammorna och får del av undervisningen på sina villkor.Maliha och hennes familj som driver organisationen bjöd på generöst fika. Afghanerna är kända för sin gästfrihet.På en bakgård har man också byggt upp en liten träningslokal. Här testar Gunilla sina boxningsfärdigheter.Obligatoriskt gruppfoto (Maliha i ljusblå dräkt).

Avslutningsvis känner jag förstås stor ödmjukhet och lättnad över att gårdagens eldstrid i utföll utan skador för vår och de afghanska soldaternas del.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: