söndag 5 juli 2009

På väg

De senaste två veckorna har vi varit inblandade i tre allvarligare incidenter. Jag är oerhört glad över att kunna konstatera att vi klarade oss ur även den senaste utan personskador bland de våra. Samtidigt växer insikten om att det inte kommer gå lika bra hur länge som helst.

Vi känner oss också ganska övertygade om att trycket mot oss kommer vara fortsatt högt. Inte minst hänger det ihop med valen den 20 augusti. Vår tydligt definierade uppgift är att stödja den afghanska polisen och militären så att valen kan genomföras på säkrast möjliga sätt.

Igår hade jag möjlighet att följa med ut till Sar-e-Pol som är den mest avlägset belägna provinsen vi arbetar i. På grund av kameratekniska skäl (som jag nu lyckats lösa, alldeles själv...!) blev bilderna få men här följer i alla fall några.Ju mer vi närmar oss Sar-e-Pol, desto mer ökenlikt blir landskapet.Vi kan också konstatera att solen och värmen är tillbaka efter en (!) dags uppehåll.Framme, efter stopp även i Sheberghan. En god lunch väntar.Våra Provincial Offices (PO) är inte stora men fyller en viktig funktion. Närheten till lokalbefolkningen är en helt annan än inne på Camp Northern Light.Om några dagar bär det av hem på leave - men sedan kommer jag gärna åter!

Inga kommentarer: