onsdag 28 oktober 2009

Butiksinvigningen - del 1(4)

Ett av de projekt jag föresatt mig att ro i land är att öppna upp campens lilla lokalmarknad för butiker som drivs av kvinnor. Ursprungsidén väcktes för av min företrädare på FS15, Madeleine, och ett drygt år senare är vi nu äntligen i mål! Därmed får inte bara män möjlighet att dra nytta av den köpstarka målgrupp som vår personal utgör.

I måndags eftermiddag förrättade vi högtidlig invigning i en härlig blandning av tal, musik och gränsöverskridande mingel. Förbandet och de nya affärskvinnorna, Shah Jahan och Shakila, fick också ta emot två prominenta hälsningar hemifrån. Både ÖB, general Sverker Göranson, och näringsminister Maud Olofsson hade skickat skriftliga välgångsönskningar. Stort TACK för det och till alla andra som gjorde invigningen till en verkligt fin stund att minnas!

I detta och kommande inlägg följer lite bilder som förhoppningsvis kan återspegla något av stämningen.Några av gästerna i samspråk före invigningen.Shekiba Shakib från Department of Women's Affairs i Balkhprovinsen talar. De har varit en mycket konstruktiv samarbetspartner under hela processen.Dagens två huvudpersoner: Shah Jahan och Shakila.Jag agerade konferencier för ceremonin, här i talarstolen tillsammans med tolk.Bandklippning hör förstås till - även i Afghanistan. Vår ställföreträdande chef, Tommi Härkönen från Finland, höll i saxen.

Inga kommentarer: