torsdag 22 oktober 2009

Mera besök

Jag har haft ett par bråda dagar, bland annat som värd för ett politikerbesök från Sverige. Gäster denna gång var Urban Ahlin, Jens Orback och Oskar Stenström, samtliga inflytelserika socialdemokrater. Vi har försökt bjuda på ett varierat program med balans mellan militära delar (security) och vårt stöd till återuppbyggnadsprocessen (development & governance). Jag hoppas att vi lyckats!



Jens och Urban gör sig redo för att följa med en fotpatrull. Syftet är att upprätthålla bästa möjliga relationer med kvinnor i män i omgivningarna runt campområdet.



Tisdag: Efter besök vid vår högre stab (RC North på Marmal) vidtog en NGO-tung eftermiddag. Först hälsade vi på hos Youlduzlar, en liten organisation som driver hantverksutbildning för kvinnor. Här blev det också utdelning av gåvor till barnen. I bärsäcken denna gång fanns inte minst kläder och skor från Levide på Gotland. Tack kära Kusin, med grannar!



Föredragning hos Svenska Afghanistankommittén i Mazar. Deras verksamhet är både omfattande och respekterad.



Skymningen faller efter en lång dag...



... men vi är på väg till ännu ett stopp, nu hos organisationen Afghan for Afghan Women. De erbjuder stöd till utsatta kvinnor, bland annat genom juridisk rådgivning och safehouse-verksamhet.

På kvällen gav fältartisterna sin finalkonsert vilket inbjöd till en fantsatisk stämning på campen! Ett par bilder därifrån kan tänkas komma i senare inlägg.

Inga kommentarer: