fredag 11 juli 2008

Falis fredagstips

Nu har vi förflyttat oss från Hällefors till Gotland där vi fortsätter vår semester i en dryg vecka framåt. Almedalsveckan pågår ännu för fullt fortfarande men vi kommer hålla oss till landsbygden i år. Just idag står besök på Stångaspelen ('Gutarnas Olympiad') på programmet med därpå följande pärkfest i grannskapet. Det brukar bli fantastiskt trevligt!!

Dagens fredagstips bär viss prägel av den omgivande atmosfären;

Dryckestips
Gotlandsdricku, så klart! Denna underbara hemmabryggd är väl värd att smaka på och njuta av vid ett besök på ön!

Lästips 1
Håkan Östlunds senaste bok, Blot. Östlund har i sitt berättande valt Gotland som kuliss för sina deckargåtor. Mordplatsen i Blot är lilla Levide. Det är i den socknen som vi just nu befinner oss...

Lästips 2
Passa på att läs lokaltidningar om du är ute och rör dig i landet i sommar! Jag gör det alltid - och med stor behållning dessutom. Här på ön är det GT som gäller. I just detta sammanhang ska det uttydas som Gotlands Tidningar...!

SKÅL OCH TREVLIG HELG!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag avundsjuk! Själv åker jag till Gotland på söndag. Idag är det sista dagen på Kristianstadsdagarna.

Krister Fahlstedt sa...

Välkommen till Gotland! Kommer ni att hålla till norröver som vanligt?

Anonym sa...

Både och. Först drygt en vecka då vi slår upp tältet där vi befinner oss (vilket kan bli var som helst) och sedan en vecka i stuga utanför Bro.

Hur länge är ni kvar? Vi åker om ungefär en vecka. Jag längtar och följer din blogg för att komma på riktigt Gotlandshumör!