torsdag 31 juli 2008

En svensk soldat

Igår lyssnade jag på HoF-seminariet "En svensk soldat" på Armémuseum. Det var en riktigt skön känsla att få sitta i publiken och känna sig fullständigt trygg med hur andra har planerat och genomför seminariet. Kul är också att uppskattningsvis 70 personer letade sig ut till Östermalm och att många aktivt deltog i samtalet. Av högre officerare märktes konteramiral Anders Grenstad, MI, och överste Micael Bydén, helikopterflottiljchef, i publiken. Det uppskattas förstås mycket, liksom de försvarsintresserade politiker och fackliga företrädare som var på plats! Film, bilder och text kommer finnas här.

Försvarsmakten har tradtionsenligt också ett tält i Prideparken tillsammans med ett antal närstående organisationer. På bilden syns Värnpliktsrådets ordförande, Björn Dahlén, göra jägartestet. Well done...!
För övrigt vill jag slå ett slag för den auktion som just Värnpliktsrådet har i tältet. Det handlar om att bjuda på ett antal nytagna foton med försvars- och kärlekstema. Intäkterna av försäljningen går oavkortat till välgörenhet, nämligen en kampanj till förmån för den ryska soldatmödrakommittén. Så varför inte lägga ett bud? Det är klart värt att stödja! Dessutom är bilderna klart snygga.

1 kommentar:

Daniel E - Värnpliktsrådet sa...

Tack för att du nämner oss på din blogg, hoppas vi tillsammans lyckas få in mycket till de ryska soldatmödrarna.

Jag hoppas att Pride är till belåtelse i övrigt och att vi ses i parken!