torsdag 26 juni 2008

Räddningstjänsten goes Pride

I år kommer räddningstjänsten göra Pridedebut genom ett samarbete mellan Räddningsverket och Stockholms brandförsvar. Mer om detta finns att läsa i senaste numret av QX:

"Jan Wisén är brandchef på Stockholms brandförsvar. Göran Gunnarsson är generaldirektör för Räddningsverket. De är drivande i det mångfaldsprojekt som dragits igång inom Brandförsvaret och som förhoppningsvis ska leda till att Brandförsvaret i framtiden inte enbart ska bestå av vita, heterosexuella män.
Under EuroPride ska Brandförsvaret delta för första gången i Pridesammanhang. Och det rejält."

Jag är just nu i Karlstad för att stötta Räddningsverket i deras prepride-förberedelser. Det är ett oerhört härligt gäng att jobba med. En programpunkt som kan rekommenderas är seminariet Räddningstjänst för alla - eller? som äger rum i Pridehouse på torsdagen den 31/7. Tiden är 12.00-13.30. Varmt välkommen dit!

Ur programmet på Stockholm Prides hemsida:

Chefer och medarbetare för räddningstjänsten möts i ett samtal under ledning av Johanne Hildebrandt.

Stockholms brandförsvar och Räddningsverket gör debut på Pride. Men vad betyder det i vardagen i en bransch där andelen kvinnor är försvinnande låg och hbt-personer är närmast osynliga? Spelar det överhuvudtaget någon roll ur allmänhetens synvinkel? Hur ser det ut vid en internationell utblick?

Jan Wisén, chef vid Stockholms brandförsvar, och Göran Gunnarsson, Räddningsverkets Generaldirektör, träffas för ett samtal med medarbetare. Moderator är Johanne Hildebrandt och i anslutning till samtalet finns det utrymme för frågor.

Medverkande: Göran Gunnarsson, GD för Räddningsverket; Jan Wisén, chef för Stockholms brandförsvar; Cecilia Uneram, räddningschef vid Västra Sörmlands räddningstjänst; Henry Linnsén, brandingenjör Stockholm


1 kommentar:

Anonym sa...

Räddningsverket etc är ju inte så många så 1-2 % som är homosexuella blir ju inte så många. Eller hur?