torsdag 27 augusti 2009

Kvinnor kan!

Vi har en minimarknad inne på Camp Northern Light. Konkret handlar det om en handfull butiker där man kan köpa lokalt hantverk, såsom mattor, kläder och souvenirer. Av hävd och tradition drivs denna tämligen välmående verksamhet uteslutande av män...

Det ska vi ändra på nu! Sedan en tid håller vi på att utöka marknadsområdet med två nya försäljningscontainrar vilka kommer drivas av kvinnor. Syftet är att stärka kvinnors entreprenörskap och möjlighet att bidra till sin egen försörjning. Åtgärden kan verka symbolisk men det handlar om att föregå med gott exempel. Vi kan inte heller blunda för det faktum att vår camp är en betydande mikroekonomi i Mazar-området.

Just nu pågår urvalsprocessen för möjliga affärsinnehavare. Det är häftigt att äntligen ha kommit så långt och det saknas verkligen inte kandidater! Om allt går enligt plan är vi "up and running" i slutet av september. Fler rapporter lär komma.Grunden läggs.Konstruktionsarbete pågår.Containrar på plats (längst bort i bild), men ska kompletteras med tak.Möte med tilltänkta "shopkeepers" i samverkan med Department of Women's Affairs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhh vad roligt att höra!! hoppas att det blir lyckat och uppskattat!!