lördag 6 september 2008

Euro åt folketFör några veckor sedan inköptes denna trevliga kruka på Höganäs keramik. Den har numera funnit sin plats i växthuset och ska till våren fyllas med kryddor och blomster.

Priset var 800 kronor vilket motsvarar ca 83 euro. I dagens Aftonbladet läser jag att Höganäs kommun ska bli just eurokompatibelt:

"Vid årsskiftet blir euron och kronan parallellvalutor. Nyheten presenterades på fredagen av kommunalrådet Péter Kovács (m) och enligt Helsingborgs Dagblad är köpmän och banker med på noterna.

— Det blir dubbla prislappar i affärerna och bankerna kommer att hantera euro i sina kassor. Förhoppningsvis blir det även euro i bankomater och minutenapparater. Höganäs ligger på kontinenten och vi vill ta det här steget närmare Europa, säger han till tidningen."


Motsvarande system finns idag i Haparanda. Det är pragmatiskt, servicevänligt och bra. Personligen skulle jag inte ha något emot att euron på sikt införs som valuta i hela Sverige även om det inte är den mest aktuella Europapolitiska frågan att driva. Var sak har sin tid. För min del väntar närmast en stunds arbete i växthuset. Rapport kommer.

Inga kommentarer: