fredag 12 september 2008

Vänsterflum

Oppositionen har problem. Stora problem. Att två år före valet föra den interna "dialogen" via DN Debatt säger det mesta.

Det finns i nuläget inget trovärdigt regeringsalternativ på vänsterkanten och kommer sannolikt inte heller att finnas på valdagen. Samtidigt fortsätter alliansen att leverera. Jag känner mig trygg med att opinionssiffrorna kommer vända.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Det som idag kan uppfattas som ett lyckligt samarbete hos Alliansen kan av andra uppfattas som enpartistyre. Inför nästa val torde dessa partier snart börja klaga på varann, för inte vill vi väl ha enbart 2 partier att rösta mellan? Att Vänsterpartiet vågar sticka ut och tjafsa är ett sunt tecken i en demokrati. Och ganska modigt.

Anonym sa...

Ja, man kan väl hoppas att Alliansen fortsätter "leverera", som du skriver.

Då kommer ni sänka er själva till den grad att det inte spelar någon som helst roll vad oppositionen gör eller tycker. Folk kommer tycka att Kalle Ankapartiet inte kan vara sämre än din älskade Maud.

Så kör hårt.

Visa nu, när lågkonjunkturen kommer, att ni vänder alla dess drabbade ryggen och fortsätter sänka skatterna för de rika istället för att göra något aktivt.
Visa nu, när era åtgärder såsom nystartsjobb och pigavdrag inte uppnår vad ni själva ens trodde, att ni inte lär er av era misstag.
Fortsätt EXAKT på den inslagna linjen.

Och du, lycka till!