fredag 12 september 2008

Åtgärder mot gromning

Min kära Kusin har länge krävt insatser mot gromning. Jag håller helt med henne och nu presenterar även regeringen konkreta åtgärder för att komma åt problemet. 20 miljoner kronor satsas under de närmaste två åren.

Det är ett bra första steg. Jag uppskattar också att regeringen lyfter fram unga homo- och bisexuellas och transpersoners särskilda utsatthet i sitt pressmeddelande.

Nyamko Sabuni:

"Regeringen tar jämställdhet på allvar. En utökad budget för särskilda jämställdhetsåtgärder har gjort att vi kan handla på områden där det tidigare mest fanns ord. Vi kommer att fortsätta satsningarna för ett samhälle där män och kvinnor, pojkar och flickor, kan forma sina liv efter egna önskningar."

1 kommentar:

Anna sa...

Hej kära kusin!
Jag tackar för länken men tycker efter en genomläsning att det fortfarande är för lamt agerande. Det måste kunna gå att påskynda en lag mot gromning. Det handlar om våra unga som faktiskt är oskyddade på nätet. Det är MYCKET vanligt att mina elever får förslag de inte vill ha när de är ute och surfar runt. Fortsätt påverka alla ni som kan!