söndag 10 augusti 2008

Felaktig debatt?

Niclas Ekdahl har skrivit en alldeles utmärkt text om behovet av invandring på ledarplats i DN idag. Men en slutsats förstår jag inte;

"Sverigedemokraterna graderar människovärde efter hudfärg och kolporterar en skruvad verklighetsuppfattning om 'invandringens kostnader'. Att samarbeta med dem eller debattera med dem är att acceptera denna verklighetsbeskrivning."

Hur kan det vara fel att debattera? För egen del tror jag snarare på det gamla talesättet att "ingen fördom överlever en offentlig debatt".

Åkesson & co rider på en våg av islamofobi och petar kontinuerligt in nya pinnar i brasan. Eller vad sägs om följande inlägg?

"... svenska seder och bruk kan få komma att ge vika för muslimska, att svensk boskap kommer att halalslaktas och att sharialiknande lagar kommer börja införas." (DN Kultur 2008-02-26)

Vill vi undvika att denne man och hans hangarounds får ett politiskt inflytande i Sveriges Riksdag måste vi börja ta dem på allvar. Hur löjeväckande de än må verka.

1 kommentar:

Tobias Lindgren sa...

Niklas Ekdals ledarkrönika idag är helt absurd, särskilt med tanke på att hans ledarsida (där han alltså är politisk redaktör) för en knapp månad sedan föreslog att alliansen i princip kunde regera vidare med hjälp av sd:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=803792

"Alliansens utväg är att regera vidare och låta sverigedemokraterna ge sitt stöd där de vill."

Vad är det som är "islamofobiskt" med det där citatet, förresten? Är du på allvar, eller? Klassar du en person som psykiskt sjuk för att han säger sanningen?

Läs och se gärna följande för att få reda på vad som kommer att hända i Sverige. Det kan vara extra intressant för dig med tanke på att du verkar vara "hbt-vänlig" och då vi alla vet vad islams syn på detta är.

http://www.ft.com/cms/s/0/5a43c906-c634-11dc-8378-0000779fd2ac.html
http://www.youtube.com/watch?v=0DANUGbwmgE

Glöm inte varför Pim Fortuyn var islam- och invandringskritisk...