fredag 29 augusti 2008

Sd mot Europaparlamentet?

Under rubriken "Vinglig färd mot makt" publicerar Fokus idag ett reportage om Sverigedemokraternas politiska irrfärder. Det är klart läsvärt!

Att Sd siktar på att göra valet till EU-parlamentet till en plattform för nationella framgångar är uppenbart. Och måtte de inte lyckas. För egen del står jag så långt ideologiskt och sakpolitiskt från "den fantastiska fyran" som man rimligen kan komma. Sverige och EU behöver öppnas mot världen. Inte tvärt om!

Ur reportaget:

"Sverigedemokraterna vill att EU:s gränser stärks. Flyktingar som vill söka asyl i ett EU-land ska göra det från så kallade »safe havens« utanför EU, alltså områden där de ska vistas medan deras ansökningar behandlas.

Då kan man sortera ut de som är »riktiga« flyktingar, enligt Åkesson, som dock inte vet hur det ska gå till.

– Det måste utredas, säger han som vilken minister som helst.

Reglerna för hur flyktingar ska behandlas skrevs efter andra världskrigets fasansfulla erfarenheter. Men att det strider mot Genèvekonventionen från 1952, artikel 32, att skicka tillbaka någon som lyckas ta sig till ett land för att söka asyl, bekymrar inte Jimmie Åkesson.

– Det är mycket möjligt att det skulle strida mot Genèvekonventionen, men jag tycker ändå att det ska vara upp till varje land att bestämma hur de ska ta emot folk vid gränsen."

Valet är fritt.

1 kommentar:

Tobias sa...

Artikelförfattaren Anders Jonsson är, eller åtminstone var, socialdemokrat.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Jonsson_(journalist)

"Han har ett förflutet inom SSU, där han började som ombudsman på 1970-talet. Efter journalisthögskolan 1982 arbetade han på A-Pressens Stockholmsredaktion."

Hoppsan...

Det kanske är därför som artikeln innehåller partiska uttalanden av Anders Jonsson som "Vinner inte etablissemanget [sic!] den debatten kan vi snart ha en främlingsfientlig [sic!] vågmästare i riksdagen. Får invandrarna jobb är Sverigedemokraternas saga all", rena felaktigheter och halvsanningar.

Beställningsjobb, någon?