fredag 17 april 2009

Hjältinnor

"När jag reser i Afrika har jag alltid med mig kondomer i väskan, som jag delar ut till katolska präster. De blir ofta arga och provocerade. Men jag kommer att fortsätta."

- sagt av handelsminister Ewa Björling i dagens SvD. Bakgrunden till artikeln är Björlings nyligen avslutade besök på Malta. Väl medveten om att Malta har nära kopplingar till Vatikanen tog hon tillfället i akt att kritisera påvens vansinniga kondomuttalande härförleden. Det är starkt. Jag uppskattar verkligen politiker som drivs av ett äkta engagemang och som inte räds att gå lite utanför gängse konventioner!

I Borlänge samlas just nu andra kvinnor som inspirerar. Det är Centerkvinnorna, Sveriges största politiska kvinnoorganisation, som har stämma i helgen. 360 ombud väntas till Dalarna med förbundsordförande Annika Qarlsson i spetsen. Jag skulle gärna varit där men kan tyvärr inte. För min del är det Örebro och förtroenderåd med RFSL som gäller. Jag får i stället nöja mig med att önska VARMT LYCKA TILL!

5 kommentarer:

Göran sa...

Bra! Då vet jag att jag inte kan rösta på moderaterna i nästa val........

Roland sa...

Ewa Björling borde veta att spridning av kondom inte visats ha någon effekt mit HIV o AIDS på samhällsninvå.

Se denna länkhttp://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/03/27/AR2009032702825.html

Hon tar möjligen hem en poäng hos vissa i Sverige, men gör sig löjlig i Malta. Mitt förtroende för henne som handelsminister faller. Jag vill att en minister skall sköta sitt jobb o inte blanda in personliga tyckanden och privat kamp mot påven.

doublecorona sa...

Jag föreslår att svenska ministrar och håller sig till ämnet vid möten med politiska motsvarigheter i andra länder; internationella relationer och handel. Sverige gör gång på gång bort sig i internationella sammanhang när man går in på saker som är rent ut sagt banala eller pinsamma. En överviktig kvinnlig minister som stoppar ner kondomprat i munnen på en minister av en annan suverän nation? Detta är med andra ord att göra politik av det privata (sex) - är det sådant som de nya Moderaterna och regeringen vill stå för - Vänsterfeminism? Det går snabbt utför med Sverige...

doublecorona sa...

Verkar som att herr Fahlstedt borde ta sig en nybörjarkurs i idéhistoria och rannsaka den moderna feminismens ursprung, och att moderna feministiska paroller han hyllar är marxistiska ståndpunkter förklädda i könsrelationers babbel. Pinsamt med en svensk borgerlighet idag som "låter mer kungliga än kungen", det vill säga, låter mer socialistiska än vänsterblocket.

Krister Fahlstedt sa...

Det slår aldrig fel. De mest upphetsade (!) kommentarerna får jag när jag skriver om kondomer och/eller påven...