söndag 5 april 2009

Erik Almqvist sjunger ut...

Blandade sverigedemokrater är flitiga med att kommentera inlägg här på bloggen. Genomgående teman brukar vara att man känner sig allmänt missförstådda av "etablissemanget" och att man är de enda som verkligen vågar säga som det är. För några veckor sedan var det SDU-ordförandens, Erik Almqvist, tur. Han gav då uttryck för att sitta inne på "sanningen om mångkulturen";

Kan ju nämna att jag har varit i Rosengård 4 ggr. [...] Jag skulle tro att jag har långt större "mångkulturell kompetens" än någon borgerlig ungdomsförbundsordförande och än de allra flesta som kallar sig liberaler.

Nåja. Almqvists "mångulturella kompetens" avslöjas idag i all sin nakenhet av SR-programmet Kaliber (i SD-världen ingår förmodligen även detta i den stora konspirationen...). Vid en Tallin-kryssning härförleden sjöngs bland annat käcka små trudelutter inspirerade av vit makt-musik. Saxat från svd.se:

Under resan håller SDU sammanlagt tre konferenser. När det är dags för färjan att lämna Tallin får Kalibers reporter höra deltagarna dra rasistiska och nedsättande skämt om somalier. Enligt programmet kommer en av kommentarerna från Erik Almqvist som är ungdomsförbundets ordförande och som även sitter i partistyrelsen.

Kalibers reporter är med i en hytt där flera SDU:are lyssnar på musik. Erik Almqvist börjar sjunga en låt som heter Folkligt uppror av gruppen Fyrdung, "en nordisk revolution där nordanvinden ska vina genom vår eviga fiendes märg och ben", sjunger han.

- Det där är väldigt typisk vit makt-musik, egentligen, säger Anna-Lena Lodenius som är expert på högerextrema politiska rörelser till Kaliber.

Jimmie Åkesson brukar hävda att rasism och extremism är utrensade ur SD. Trovärdigt? Knappast. Behöver jag nämna att han dessutom var med på resan...?

Inga kommentarer: