torsdag 2 april 2009

Vit man, 53

Sverigedemokraterna gläds på sin hemsida över ökat medlemsantal. 3627 själar är totalsumman just nu. Vidare kan utläsas att en övervägande majoritet är män och att medelåldern är 53 år.

På denna bas bygger man alltså sin politik och verksamhet. (Måhända är det därför som en av deras mer offensiva satsningar är "SD Motor"..?) Som jämförelse kan nämnas att centerrörelsen samlar omkring 69000 medlemmar. Här talar vi folkrörelsekraft!

6 kommentarer:

Joakim Larsson sa...

Det är sant att C är mycket större än vad vi är, så där säger jag inte emot. Å andra sidan så har väl C tappat c:a 100 000 medlemmar sedan 90-talets början (varav undertecknad är en ) och våra medlemstal har varit på stadig uppgång, så framtiden ser relativt ljus ut från min synvinkel.

Anders sa...

Ge SD några år i riksdagen, och de har kommit upp på er nivå. Dessutom vet både du och jag att riksdagspartiernas medlemsantal bara minskar hela tiden. Det svenskfientliga Centerpartiet är inget undantag. Enligt Dagens Samhälle (via Wikipedia) bör du, Krister Fahlstedt, för övrigt kraftigt revidera din siffra. Enligt DS har C bara 47 866 medlemmar i dagsläget, inte "omkring 69 000" som du påstår.

Sedan har Sverigedemokraterna också drygt 1 000 medlemmar i ungdomsförbundet, och SD har hundra tusentals väljare och sympatisörer utöver detta. Just SD-Motor är väl ämnat för främst ungdomar, kan jag tänka mig. Många vågar inte bli medlemmar i SD just på grund av att sådana som du, Krister Fahlstedt, hetsar mot det och inte fördömer eller motarbetar aktivt hot och våld mot dess offentliga företrädare.

Att sådana som du, Krister Fahlstedt, ser ner på motorsporten och de intressen som Centerpartiets riktiga väljare har är inget som förvånar mig. Du tillhör den lilla elit som har tagit över C. Den lilla nyliberala elit utan någon som helst koppling till det som Centerpartiet var förut. Det är nog också på grund av er maktfullkomliga elit som bland andra lantbrukarna flyr ditt parti - till bland annat SD.

http://www.atl.nu/Article.jsp?article=50757&a=B%F6nderna%20forts%E4tter%20fly%20centern

Anders sa...

För övrigt, Krister Fahlstedt, kan man reagera på din rubrik. Vad menar du med "Vit man, 53"? Vad har hudfärgen för betydelse? Är det inte "rasistiskt" att påpeka vad folk har för hudfärg, etnicitet eller ras? Varför är det relevant när det är vita, svenskar eller européer? Du är i sanning en svenskfientlig hycklare, precis som din landsförrädiska partiledare Maud "Det var inte svenskar som byggde Sverige" Olofsson. Vi förstår nog vilka väljargrupper ni vill ha, Krister Fahlstedt:

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.822289!defaultImage/1837935057.jpg
http://www.centerpartiet.se/upload/Personsidor2006/ArdianAla/adrian_370.jpg

Krister Fahlstedt sa...

Anders skriver att jag hetsar och inte fördömer aktivt våld mot SD-företrädare. DET ÄR INTE SANT! Läs gärna ett tidigare inlägg i ämnet:

http://fahlstedt.blogspot.com/2009/03/om-sd-och-politiskt-vald.html

Anna sa...

Jag tillhör väl den grupp som Anders skriver är en del av det Centerparti som varit förut. Genom politiska diskussioner i familjen redan som liten har jag, liksom mina föräldrar, valt att jobba aktivt för Centerpartiet på det lokala planet.

Som varande gift med en lantbrukare och med det mesta av mitt sociala umgänge inom lantbrukarkretsar (och fortfarande Centerpartist!)så vill jag bara påpeka att:
* Jag anser inte Centerpartiet styrt av en maktfullkomlig elit. Det är en ytterst demokratisk organisation med högt i tak och där olika medlemmars åsikter respekteras oavsett bakgrund och inkomst.
* Det finns idag många lantbrukare som är förbannade på bitar av den politik som Centerpartiet för just nu, ja, men väljer då att rösta på moderaterna eller socialdemokraterna.

Jag förstår inte, och gillar verkligen inte, kopplingen som görs mellan SD och lantbrukare.

Milla sa...

Jag är övertygad om att fler kvinnor vill delta aktivt men backar kanske för att folk från andra läger är så snara med att smutskasta SD och deras medlemar. Och vi kvinnor tänker nog ofta på att inte utsätta vår familj för sånt obehag, så vi röstar men blir inte medlemar..

MEN..det lär snart vända..det kan jag lova dig.