måndag 9 februari 2009

Äntligen får Eluana vila i frid

Italienska Eluana Englaro, 37, avled ikväll efter att läkarna avbrutit den livsuppehållande behandlingen. Mitt i all tragik ser jag det som barmhärtigt och önskar att vi kan öppna för liknande och mer långtgående möjligheter i Sverige. Det borde vara varje människas rätt att få dö med värdighet.

Aftonbladet skriver:

"Efter en trafikolycka har hon hållits vid liv i 17 år utan att vakna. Utan läkarnas livsuppehållande insatser skulle hon avlidit. I tio år har hennes pappa kämpat för att läkarna skulle låta henne dö."

Vila i frid, Eluana!

3 kommentarer:

Thomas Öberg sa...

Kan man fatta ett kärleksfullare och logiskare beslut undrar jag.

Jag skulle älskat min far om han tog samma beslut som hennes far gjorde ifall jag hade legat i respirator avständ från omvärlden.

Läs, kommentera och sprid denna blogg som jag har arbetat med som just förespråkar en legalisering av aktiv dödshjälp. http://www.respektfullt.blogspot.com

Tack för att du tar upp ämnet på ett värdigt sätt.
http://www.respektfullt.blogspot.com

Passiv dödshjälp var vad det här handlade om, vilket är tillåtet i Sverige. Dock inte aktiv dödshjälp vilket är mera humant tycker jag.

Anonym sa...

Med " aktiv dödshjälp " hjalpte Nazi
ca 6 000 000 judar.
Humant?
"Mitt i all tragik ser jag det som barmhärtigt och önskar att vi kan öppna för liknande och mer långtgående möjligheter i Sverige. Det borde vara varje människas rätt att få dö med värdighet."
med att sadant PK installnig SKRAMMER DU MANGA VALJARE!
Krys

Thomas Öberg sa...

Du där som anger dig som Anonym är helt ute och svävar. Har du fått betalt av någon för att klaga på dessa skrivna ord. Du är säkert insatt i mycket men inte dödshjälp ser jag.

Nasisterna enligt vad jag har uppfattat det som kallade det för aktiv dödshjälp för att det skulle låta fint vilket det inte var.

Vem är du där anonyma person?

Läs bloggen: http://www.respektfullt.blogspot.com