fredag 6 februari 2009

Modiga och mindre modiga män

Precis som jag förutspådde igår medger nu polismästare Ulf Sempert att han känt till sina medarbetares rasistiska attityd men utan att agera. Jag är inte förvånad men det gör knappast allvaret i situationen mindre. Modigt? Not.

På temat modiga män har Magnus Andersson skrivit en debattartikel i SvD. Med den vill han lyfta fram jämställdhetsperspektivet inför centerns kommundagar som inleds i Visby idag. Det är bra. Tyvärr kan jag inte själv vara där men anar att många spännande diskussioner ligger på lut. Inte enbart om jämställdhet...

Utdrag ur Magnus text:

"Grunden i en jämställd politik erbjuder vettiga löner i de kvinnodominerade yrkena, men också en möjlighet för dem som inte trivs att söka sig vidare till en annan arbetsgivare. Det krävs modiga kommunpolitiker som vågar skapa konkurrens, även inom de områden som de själva har beslutanderätt över.

Det märks också att detta är en jämställdhetsfråga. I de kommuner som leds av kvinnliga centerpartister, som tyvärr är så få som tolv, är man generellt sett mycket bättre på att lägga ut sin verksamhet på entreprenad.

Av de kvinnliga kommunstyrelseordförandena placerar sig 31 procent bland de 100 främsta, medan den siffran för männen endast är 11 procent."

Inga kommentarer: