måndag 24 november 2008

Ett kallare Sverige

Snön faller i Stockholm och vinden viner runt knutarna. Det är en synnerligen ogästvänlig morgon.

Osökt leds tankarna till Sverigedemokraterna. Magasinet NEO har i sitt senaste nummer en artikel under rubriken "En valnatts mardröm". Den manar till eftertanke.

Läsvärd - som alltid - är också tidningen EXPO. Deras medarbetare Alexander Bengtsson har skrivit en handbok för alla som vill bemöta SD och deras idéer. "Sverigedemokraterna har fel" kan köpas direkt från Expo för 125 devalverade svenska kronor. Gör det gärna - för den goda sakens skull!

Missa inte heller Gustav Fridolins artikel i det nya numret (4/2008). Han problematiserar kring att Sverige får återkommande kritik från FN:s kommitté för avskaffandet av rasdiskriminering eftersom vi inte har ett förbud mot rasistiska organisationer.

"Sverige verkar ha gett upp kärnan i den idealistiska strategin: att tala med dem som attraheras av extremismen. Är vi inte längre förmögna att göra det, kan man fråga sig med vilken rätt regeringen åker till Genève för att lära FN hur en antirasistisk slipsten ska dras."

Jag håller med Gustav. Men mer om det i kommande inlägg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaså, jag visste inte att centerpartister rekommenderar propagandaskrifter från vänsterpartister. Men sedan är du ju ingen riktig centerpartist heller...

Krister Fahlstedt sa...

Och fakta tycks inte vara "kamrat Anonyms" paradgren... Så här ligger det till:

* Magasinet NEO är en liberal tidskrift.
* Tidningen EXPO har ingen partistämpel. Deras ansvarige utgivare heter Robert Aschberg.
* Gustav Fridolin är fd riksdagsledmot för Miljöpartiet.

För egen del har jag till och från (mest till) varit medlem i Centerpartiet sedan 1981.