söndag 16 november 2008

Vägen till Europaparlamentet

Nu är det klart! Vår lista till Europarlamentsvalet den 7 juni är fastställd. Valplattformen likaså. Därmed har vi lagt grunden för den valkampanj som har siktet inställt på 3 mandat. Själv finns jag på en hedrande 15:e-plats (av totalt 45).

Jag säger också särskilt GRATTIS till Marie Wickberg som lyftes upp till plats 4. Det kommer tveklöst innebära en extra skjuts i EU-visionär riktning!

Lite stolt är jag också över att ha lyckats lobba igenom en utökad och vässad skrivning på hbt-området i valplattformen. Det innebär att centerpartiet synliggör det förtryck som hbt-personer fortfarande utsätts för runt om i Europa och att vi vill att EU ställer sig bakom Yogyakartaprinciperna. Principerna har arbetats fram av internationella MR-experter och är ett verktyg för att erkänna hbt-rättigheter som en självklar del av de mänskliga rättigheterna.

Stort tack till Per Ankersjö, ordförande i Stockholmscentern, som talade för förslaget och Lena Ek, vår kvinna i Europaparlamentet, som uttryckte sitt stöd!

Inga kommentarer: