måndag 15 december 2008

Demokrati á la SD

"Sverigedemokraternas partistyrelse beslutade idag att fastställa toppkandidaterna till valet till Europaparlamentet."

lät det från SD-håll i lördags. Förvånad över enigheten? 4 av 10 kandidater sitter själva i partistyrelsen...

Nåja - var och en efter sin förmåga. För mig vittnar det om ett i grunden smalt och mycket elitistiskt parti.

1 kommentar:

Tobias sa...

Du, din blogg och ditt parti blir bara mer och mer patetiska för varje dag i er smutskastning av Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkessons blogg:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/12/15/akesson_om_vecka_50

Det faktum att inga nuvarande riksdagsledamöter återfinns på listans tio-i-topp kom naturligtvis upp på pressträffen. Vi hade ju lovat.

Nej, det hade vi inte alls lovat. Däremot har valberedningen berättat att man fört dialog med ett antal politiker från andra partier, däribland två riksdagsledamöter. Det är dock mycket som ska falla på plats innan man ger bort topplaceringar till fullständiga nykomlingar. Vårt varumärke är idag något helt annat än vad det var för bara ett par år sedan. Ska någon rekryteras externt till ett så pass tungt uppdrag ska det vara en person som uteslutande stärker partiets varumärke och som passar in i partiets profil. Det är vår självklara utgångspunkt.

De toppkandidater vi utsett passar bra in på vår profil och de kompletterar varandra väl. Jag är övertygad om att de har alla möjligheter att föra partiet till det bästa resultatet hittills i ett EU-val.


Det är valberedningen som utnämner kandidaterna, inte partistyrelsen. Sedan är Sverigedemokraterna ett litet parti och mycket långt ifrån något av de sju nuvarande riksdagspartiernas organisatoriska nivå och rekryteringsbas, inte minst på grund av att så få vågar ställa upp för sd på grund av mordhot, avsked från jobbet och uteslutning ur facket.

Och allt detta vet du mycket väl. När i hela friden har du, Krister Fahlstedt, eller ditt parti tagit avstånd från behandlingen av offentliga sverigedemokrater? Eller du kanske gillar att vi bor i en bananrepublik?

Och sedan har du mage att tala om elitism. Vem är lika elitistisk som de sju nuvarande riksdagspartierna? Hur mycket har era gräsrötter att säga till om? Hur gick det med FRA-lagen, till exempel? Snälla, att du inte skäms...