tisdag 23 december 2008

Gärna jul - men utan Jesus

Påven predikar julefrid och passar samtidigt på att fördöma homosexualitet. Hans kärlek omfattar tydligen inte alla.

Världen idag är en religiös tidskrift med tungt värdekonservativa inslag. Dess mångåriga chefredaktör Carin Stenström tilldelas nu tidningens egna "Familjepris" och urspårade Siewert Öholm finns förstås bland gratulanterna. Pristagaren själv analyserar:

Här finns också en förklaring till den ekonomiska krisen, menar Carin Stenström.

– I stället för att se till familjens verkliga behov har politikerna devalverat familjen till enbart en konsumtionsenhet. Om man hade utgått från familjens verkliga behov hade man inte producerat så mycket saker som det egentligen inte finns efterfrågan på, till exempel bilar, bostäder och kläder.

Slutligen noterar jag att moderate riksdagsledamoten Göran Pettersson läser min blogg. Jag har i ett tidigare inlägg efterlyst hans ställningstagande kring könsneutrala äktenskap. Med illa dold religiös underton skriver han bland annat:

Det är intressant att konstatera att medborgarna i den amerikanska delstaten Kalifornien, som i många stycken är mer liberala än vi svenskar när det gäller livsstilsfrågor, i tisdags röstade för att förbjuda samkönade äktenskap. De har gått före men nu uppfattat att man gått in i en återvändsgränd.

Jag längtar efter en jul utan Jesus. Eller åtminstone en jul utan hans/hennes självutnämnda uttolkare på jorden.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har blivit trackaserad av homosexuella sedan 1998 då jag skojade lite med dom.
Jag är med i Röda Korset och varit med i Amnesty och Svenska Freds, har aldrig gjort någon någonting, är världens snällaste människa och har aldrig i hela mitt liv varit med om något liknande.

Gregorius sa...

Anonym: Du ljuger. Berätta annars hur du "skojade" och vilka homosexuella som trakasserat dig i tio år - och hur de "trakasserar" dig. Antagligen genom att säga emot dig. Det brukar sådana som du kalla för "trakasserier" och att "man inte får tycka som man vill".

Och om så vore, vad har det att göra med vad påven säger om homosexuella och transsexuella?

Anonym sa...

Jag var med i en nolningsgrupp på LTH 1997 som kallades blåsningen och man skulle luras odyl.
I fyllan frågade en person vad jag skulle göra i helgen och jag svarade på skoj att jag skulle knacka bögar i helgen.
Efter det blev jag verbalt mordhotad och blev också bla telefonhotad på nätterna.
Jag blir fortfarande trackaserad av galna homosexuella personer men det var värst de första 4-5 åren.
Jag gick tom med i en gaystudentförening och då lugnade det ner sig lite.
Jag har aldrig någonsin gjort någon illa.
Kan bara säga att några av er är helt utan vett och sans.

Mary sa...

@Anonym 1. Varför är sexualiteten viktigare än att de trakasserar dig? Du generaliserar och dömer en hel minoritet efter några få personers beteende. Vore det lättare för dig om du blev hotad av heterosexuella? 2. Du har aldrig gjort någon illa. Kanske inte med mening, men ditt lilla skämt kan absolut ha sårat människor. 3. Copy and paste.

Anonym sa...

Jag dömer några homosexuella då trackaserierna började mot mig då jag var ca 35 år och jag har pratat mycket trams innan mot både religiösa och annat löst folk utan att jag blivit trackaserad. Det var första när jag kom i kontakt med homoexuella och försökte köra med dom lite som detta vansinniga hat mot mig började så det tyder ju på att homosexuella har en grupp personer som är extremt aggresiva mot folk som de anser vara ett hot eller något.

Det enda jag vill är att dessa trackaserier slutar och jag försöker på alla vis att berätta för folk vad jag blir utsatt för och det hjälper tror och hoppas jag.
Detta är det enda jag kan göra för jag har provat nästan allt annat.

Magi