söndag 14 december 2008

Vem frälser Frälsis?

Från Frälsningsarméns hemsida:

Homosexualitet

Frälsningsarmén anser att homosexuella handlingar strider mot Guds avsikt med människan, liksom partnerskap eller äktenskap mellan homosexuella.

Abort
Frälsningsarmén anser att livet börjar vid befruktningen och inte får kränkas. Detta gäller även när samhällets syn på människovärdet förändras.

Coop i Jönköping valde att stänga pärleporten för Frälsis insamlingsbössor i år. Det skulle man tydligen inte ha gjort. Lokal proteststorm utbröt och nu har beslutet ändrats. Som plåster på såren skänker Coop dessutom 10.000 kronor och övriga handlare förväntas haka på... Om detta rapporterar extremisttidningen Världen idag i skadeglad ton.

Själv ser jag ingen som helst anledning att skänka pengar till en organisation som företräder så genomunkna värderingar. Notera också att Frälsis äger Myrorna. Bättre då att kanalisera bidrag via exempelvis Röda Korset.

För övrigt delar jag helt den uppfattning som Stellan Skarsgård ger uttryck för i Expressen idag. Den viktiga slutsatsen är att religion aldrig någonsin kan tillåtas få ett inflytande över skola eller lagstiftning. Men jag gillar också hans avslutning:

Jag tror att Gud inte finns tills motsatsen är bevisad. Gud är lika sannolik för mig som tomten. När jag berättade för Milos Forman att jag är ateist, sa han: "Men livet blir så fattigt om man förnekar all mystik!"Jag svarade att det är religionen som förnekar all mystik.Vi ska naturligtvis sträva efter att begripa så mycket som möjligt. Men att tillgripa Gud så fort man inte vet eller förstår, det är att smita från mysteriet.

1 kommentar:

Johan Bergman sa...

Usch, jag visste inte att Frälsningsarmén var så konservativ. Och dem har jag skänkt möbler till... Ge tillbaka mina möbler! :(