fredag 12 december 2008

Falis fredagstips

Här följer lite gott och blandat inför luciahelgen!

Evenemangstips"Lost in Vegas" på Golden Hits. Jag, Mamsen och Lasse var där igår och kan bara konstatera att Wallmans-gänget gör strålande ifrån sig. Maten var väl lite sådär, vinpaketet helt OK och showen, som sagt, lysande!Bojkottips
Frälsningsarmén! Deras uråldrigt rabiata inställning till hbt-personer måste börja få konsekvenser. I Norge har staten gått från ord till handling och dragit in statsbidragen till frälsis ungdomsorganisation. Tidningen Dagen rapporterar:

Bakgrunden är att homosexuella och personer som bor tillsammans utan att vara gifta inte tillåts bli frälsningssoldater. När man inte får lov att bli soldat, kan man inte heller få några ledaruppdrag i organisationen. För att få statsbidrag måste barn- och ungdomsorganisationer ge alla medlemmar samma möjligheter, motiverar det utskott som står bakom beslutet sitt ställningstagande.

Heja Norge! I väntan på liknande beslut här hemma kan vi med fördel skänka våra pengar till andra och mer inkluderande välgörenhetsorganisationer!

Jultrudeluttips
Jag är barnsligt förtjust i "Fairytale of New York" med The Pogues och Kirsty MacColl. Lyssna och njut här!

3 kommentarer:

Stina sa...

Ska vi agera ihop?

Anonym sa...

Välgörenhet är skit. I USA är det dock fint och stort. Men kanske därför står 40 miljoner amerikaner utanför sjukförsäkringen. Staten tar inte fullt ansvar när det finns blåhåriga tanter som ställer upp gratis?

Stina sa...

@A.P.SE: Va? Jag fattar inte ett skvatt av vad du försöker säga.