söndag 14 december 2008

SD:s rätta ansikteSverigedemokraterna har utsett sina kandidater till Europaparlamentsvalet. Den som toppar listan är Sven-Olof Sällström från Jämtland.

Sven-Olof (40) var för bara något år sedan aktiv på hemsidan ungsvensk.se som väl får betraktas som tämligen nationalistisk. Han skrev bland annat:

"I Östersund som stad finns det lokala "getton" som i alla svenska städer. I ett av dessa (Torvalla) skall man nu passande utlokalisera en av de nya kriminalvårdsinrättningarna. I Östersunds centrum huserar lokala "ungdomsgäng" (skön omskrivning) som terorriserar svenska ungdomar och andra. Visst, är säkert inte lika illa som i Storstäderna och i Skåne, men illa nog."

Är detta en företrädare vi vill se i Europaparlamentet? Nej! Personligen lovar jag att ta all den kamp som krävs för att slå hål på deras grumliga retorik. Det gäller inför EP-valet såväl som inför kommande riksdagsval. Kan man få en inbjudan till Östersund...?

12 kommentarer:

Leo Sundberg sa...

Kan du inte komma ner till Skåne istället? Jag är en obildad Sd-bonnläpp som bara längtar efter att bli krossad!

Krister Fahlstedt sa...

Så gärna! Det är mina gamla hemtrakter.

Tobias sa...

Ursäkta, men va? Vad är det som är Sverigedemokraternas "rätta ansikte" eller "grumlig retorik" i det där? Sven-Olof Sällström beskriver ju verkligheten helt korrekt. Bara för att du lever i en politiskt korrekt bubbla betyder det inte att andra också gör det. Vilket löjligt angrepp, Krister. Verkligen. Vilken erfarenhet har du egentligen av den stora brottsligheten i Skåne respektive Östersund?

Tobias sa...

Ungsvensk.se är för övrigt Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) interna hemsida. Det är knappast ett ställe där man skriver långa pressmeddelanden...

Tobias sa...

Sedan att du indirekt uppmanar till våld och talar om att "slåss" och "inbjudan till Östersund" kan man ju fråga sig vilken demokratisyn du har... Du kanske sympatiserar med AFA? De har ju gått med i Prideparaden tidigare.

Marcus sa...

Jag har släkt i Östersund som är den staden som Sven-Olof och jag förstår verkligen inte vad det är för "grumlig retorik" du pratar om. För det Sven-Olof beskriver är det man lever i där - varje dag.

Anonym sa...

Snälla du, sluta svartmåla SD. Det fungerar inte längre. Sanningen är att det är de etablerade partierna som i dagsläget saknar allt trovärdighet när det gäller invandring och integrationsfrågor, tack vare ett totalt misslyckande.

Vidare så har Sverige för länge sedan passerat sin förmåga att ta emot och integrera den stora mängd flyktingar som ni riksdagspartier anser att vi har möjlighet att ta emot. Vi tar ju i faktiska tal emot näst mest flyktingar i Europa, trots att våra resurser jämfört med övriga länder måste beskrivas som små.

Den del av befolning som har varit, i många fall försiktigt, kritiska till den förda politiken har allt för länge på ett odemokratiskt sätt stoppats och häcklats av parti och mediaetablissemanget.

Jag hoppas det är slut med det snart i och med SD:s inträde i riksdagen 2010!

Anonym sa...

Krister.
Jag såg att du utmanade mig på debatt! Självklart är du välkommen upp till Östersund Krister! Jag föreslår en debatt, öppen för allmänheten och livesänd på nätet. Förslagsvis på folkets hus, där alla nödvändiga fasiliteter redan finns tillgängliga. 1-15 februari, alternativt 23-28 februari passar mig utmärkt. Ska vi säga en debatt med en oberoende moderator vi bägge godkänner? 6 ämnen om vardera 15 minuter där du väljer hälften, jag hälften.

Vidare föreslår jag att centerpartiet, som världens rikaste parti står för lokalhyra och övriga kringkostnader.

Jag som före detta lokal CUF-ordförande ser det som oerhört intressant att ta den debatten med dig Krister. Centerpartiet är idag ett parti som lämnat sina gamla ideal om en levande landsbygd, decentralisering, bevarande av svensk kultur och det svenska språket. Jämtlands äldre centerpartister och jag skulle se det som oerhört viktigt att få ta den debatten med dig Krister. Välkommen!

Ps. Min e-postadress hittar du på Sverigedemokraternas hemsida, utifall jag inte tittar förbi på den härbloggen igen.

MVH Sven-Olof Sällström, Sverigedemokraterna Östersund

Krister Fahlstedt sa...

Självklart tar jag debatten, Sven-Olof! Hör av mig via mail.

Stina sa...

Toppen Krister! Jag är helt med dig! Sverige behöver allt stöd vi kan få från nya svenskar, men vi måste se till att de får större möjligheter att använd sin egen kraft.

Oscar Fredriksson sa...

Jättebra Krister, det dags att syna SD:s argument och lyfta fram deras unkna folkhemsrasim för en ordentlig granskning!

Tobias sa...

Stina verkar vara smått förvirrad. "Få in nya svenskar"? Detta synsätt innebär alltså att alla människor på jorden är svenskar, bara de kommer till Sverige. Herregud, vilka sjuka skriver saker ni skriver när ni inte har mikrofonen upptryckt under näsan på er. Man undrar om era väljare vet vad ni tycker och tänker egentligen. Hur många av centerpartiets väljare ställer upp på fri invandring till Sverige? Stackars de som slet och kämpade för att bygga upp Bondeförbundet... Att partiet skulle ta över av en massa hbt-innerstadsliberaler förväntade de nog sig aldrig.

Och bara så att alla ska förstå vad Oscar Fredriksson avser med "folkhemsrasim" (sic!) är det alltså att inte vilja ha västvärldens största massinvandring per capita och Europas största massinvandring i antal. Det, mina damer och herrar, är "folkhemsrasim". Resistance is futile, liksom. Sedan behöver det kanske inte ens nämnas hur många gånger Oscar Fredriksson har blivit knäckt på sin blogg av sd:are... Det säger nog sig självt.