söndag 21 december 2008

Din ledamot i riksdagen?

Riksdagsmannen Göran Pettersson (m) är förmodligen rätt obekant för de flesta. Jag råkar känna till honom eftersom han i flera år jobbade i ÖB:s omedelbara närhet.

Görans samlade gärning i försvaret vill jag inte ge mig på att recensera. Däremot kan jag konstatera att han inte var särskilt profilerad i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Åtminstone inte i positiv mening.

Jag blev därför inte särskilt förvånad när jag återfann hans namn bland de moderata riksdagsledamöter som är emot en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det är i och för sig en fullt legitim åsikt givet att man är öppen med den.

Så nu vill jag veta. Stämmer Bengt Helds uppgifter, Göran? Vilken knapp kommer du att trycka på när frågan kommer upp till votering i kammaren? Och sist men inte minst; hur motiverar du ditt beslut inför dina väljare?

1 kommentar:

Göran Pettersson sa...

Hej!

Hur jag kommer att rösta kommer bero på hur alternativen är utformade. Vad jag anser i frågan och hur jag förklarat det för mina väljare framgår tydligt av ett stort antal inlägg på min blogg och i podradiosändningar. Här kommer några länkar till inlägg i frågan.
http://dinledamot.wordpress.com/2008/11/12/hans-wallmark-om-aktenskapet/

http://dinledamot.blogspot.com/2008/11/acceptera-att-vi-har-skiljt-p-kyrka-och.html

http://dinledamot.blogspot.com/2008/11/dokuspan-fortstter.html

http://dinledamot.blogspot.com/2008/11/naivt-och-ogenomtnkt.html

http://dinledamot.blogspot.com/2008/11/intellektuellt-hederligt.html

http://dinledamot.blogspot.com/2008/10/ledare-fr-pingstrrelsen-och-rfsu-har.html