söndag 29 mars 2009

Öppenhetens motsats

Centerpartiets hbt-nätverk hade årsmöte igår kväll. Det var - som vanligt - både trevligt och fyllt av givande diskussioner. Därutöver uppmärksammade vi förstås Earth hour.

Dan Pettersson omvaldes som ordförande (grattis!) och lyfter EU-frågorna i ett pressmeddelande. Det uppskattar förstås jag.

Grundbulten i EU-samarbetet är fri rörlighet för tjänster, varor och människor och Centerpartiet är en av de tydligaste försvararna för denna princip.

- Men om ett samkönat par som gift sig i Sverige väljer att flytta till exempelvis Italien eller Österrike är äktenskapet inte giltigt. Den fria rörligheten inom EU gäller inte oss, säger Dan. [...] Centerpartiets HBT-nätverk ser fram emot en EU-valrörelse där HBT-frågor hamnar högt på agendan.

Öppenhetens politiska motsats står Sverigedemokraterna för. SR:s Kaliber har avslöjat det träsk av främlingsfientlighet som många SD-aktiva krälar omkring i. Vid en tredjedel av de partisammankomster som observerades fälldes rasistiska kommentarer, däribland av personer med förtroendeuppdrag:

- De som kommer från de här länderna, de är väldigt råa och riktiga barbarer... (skratt) De är det, de har det i ryggraden.

Åkesson & co slingrar sig förstås men trovärdigheten är lika med noll. En röst på SD är och förblir en röst för intolerans och inskränkthet.

Inga kommentarer: