lördag 28 mars 2009

En månad kvarLördagsmorgon. Jag vaknar på ett hotellrum i Sånga Säby med härlig panoramautsikt över landskapet. Tänk en försommarmorgon här...! 

Vi är på plats med RFSL:s interna utskott för att göra en halvtidsavstämning och dra upp riktlinjerna för det kommande året. Avdelningsstöd är en av våra viktiga uppgifter och gårdagskvällen ägnade vi åt att gå igenom läget ute i landet. Den sammanfattande känslan är att mängder av engagerade medlemmar verkligen gör ett kanonjobb för att RFSL ska göra skillnad också lokalt. 

För egen del är det idag exakt en månad kvar till avfärd. Afghanistan kommer därefter vara mitt "hem" under maj-december. Barack Obama presenterade igår USA:s nya Afghanistan-strategi. Jag välkomnar särskilt att man sätter politiskt fokus på hela regionen och synliggör inte minst Pakistans roll

Därmed blir det också viktigt att se Indien som en aktör och även grannlandet Iran är en maktfaktor som det måste tas hänsyn till. Framtida fred och utveckling i Afghanistan byggs inte innanför nationsgränserna enkom. Och det kräver väldigt mycket mer än bara militära insatser. På så sätt känns Obama-planen som ett steg i helt rätt riktning.

Inga kommentarer: