måndag 9 mars 2009

Kd-ledningen har tjurat ihop!

Vatikanen fortsätter med sina absurditeter. Hur kan någon överhuvudatget ta en kyrka på allvar som inte förmår att se vem som är förövare och vem som är offer när en 9-årig flicka våldtas av sin styvfar?

Utan jämförelser i övrigt reflekterar jag över värdekonservatismens politiska budbärare här hemma. Kristdemokraternas ultimativa motstånd mot könsneutrala äktenskap är välkänt. Det medförde också att de hängdes av den blocköverskridande överenskommelse som gjordes och som riksdagen kommer besluta om den 1 april.

Kd-ledningen verkar inte ha kommit över detta. I flera frågor den senaste tiden har ministrar intagit bångstyriga positioner i sina profilfrågor. Låt mig ge två aktuella exempel:
  1. Fallet med den häktade barnläkaren kan inte undgått någon. Vad som medicinskt är rätt eller fel överlåter jag åt experter att bedömma. Däremot skulle jag, likt bland andra Barbro Westerholm, varmt välkomna tydligare riktlinjer och en förutsättningslös diskussion om vård i livets slutskede. Men si det gillar inte socialminister Göran Hägglund. "Jag är skeptisk till skriftliga riktlinjer", säger han till DN. Partikollegan Christina Doctare går ännu längre i sin dogmatism.
  2. I förra veckan överlämnades alkohollagsutredningen till folkhälsominister Maria Larsson. Den innehåller bland annat förslag om torrläggning på krogen efter 03.00 och fortsatt förbud mot gårdsförsäljning. Nöjd och utan vidare regeringskonsultationer slår Larsson helt sonika fast, att "inriktningen på den svenska alkoholpolitiken kommer inte att ändras".

Fram tonar bilden av en kd-ledning som fullständigt tjurat ihop. Jag kan respektera deras åsikt i sak. Men jag förväntar mig betydligt mer av det politiska handlaget. Både Hägglund och Larsson vet att de företräder ytterlighetspositioner i regeringen i frågor som dessa. Är man då ansvarig minister - vilket de är - duger det inte att reflexmässigt stänga dörrar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur kunde du bli officer om du inte ens kan förstå vad vatikanen säger om "vem som är förövare och vem som är offer" ?

givetvis är det våldtäktsmannen som är förövare och flickan som är det ena offret.

två människor till är offer och de har förlorat sina liv.

det är komplicerat att avgöra vem som ska få leva och vem som ska dö --- eller hur.

liknar stalin att peka ut den som ska dö.

därför gör inte kyrkan det utan tar alla människors liv i försvar.

Kraxpelax sa...

Absurditeter, sa bloggaren. Ja, bullseye. Vad ska man säga mer?

Man skall säga NEJ. Det här går bara inte. Men vaddå.'

Den skändliga krossar sig själv och vi behöver bara göra ingenting.

Hur är det nu med kränkningen av anden. Kolla bibelstället. Andemeningen är glasklar. Den helige ande kränks av uppenbar och medveten absurditet. Det läget har vi NU; med stipulatorisk SJÄLVREFERENS i form av absolut kontradiktion.

Den ofelbara uppenbara sanningen själv avsätter påven, fråntar prästerskapet nyckelmakten, avskaffar dopets sakrament och annullerar hela kyrkan.

Jag själv då?

Bara påtalar.

Här finns icke sten på sten, här finns bara lösan sand.

Katolska kyrkans lära, då? Den förblir korrekt.

Till "Anonym": det där är SKITPRAT. Vill man bannlysa någon för abort, OK, då ska man välja et TYPFALL som pilotfall för "statuerande exempel", men i stället väljer man ett hjärtslitande GRÄNSFALL, vilket är bara rent perverst, och har INGENTING att göra med att "ta alla människors liv i försvar", vad är det för nonsens. Det är ju precis tvärtom, då vatikanen tvärtom effektivt torpederar allt abortmotstånd med sin vettlösa provokation. HÖGFÖRRÄDERI är ordet: starkast tänkbara bemärkelse!

Anonymitetens välmotiverade feghet i detta sammanhang må för tydlighets skull särskilt påtalas.

- Peter Ingestad, Solna