söndag 30 mars 2008

Snälla dalabor - förvisa Sacrédeus till historiens skräphög!

Lennart Sacrédeus är kristdemokratisk riksdagsledamot från Dalarna och försitter aldrig en chans att missionera mot hbt-personers rättigheter. I kvällens Agenda kommer ni höra honom hävda att legaliserat djursex är en sannolik konsekvens av en könesneutral äktenskapslagstiftning. Snacka om hjärnsläpp!

Så här lyder SVT:s påannonsering:

"Kristdemokraternas kris. Ett splittrat parti med dåliga opinionssiffor, knappt större än sverigedemokraterna i några mätningar. Partiledaren Göran Hägglund kommer till Agenda-studion. Nisha Besara, Dagens Arena, Niklas Ekdal, Dagens Nyheter och Elisabeth Sandlund, Dagen, analyserar."

Med personer som Sacrédeus i partitoppen känns krisen både verklig och högst lättförståelig. Jag noterar också att det politiska avståndet mellan kristedemokrater och sverigedemokrater inte alltid är särskilt långt. Och då tänker jag inte bara på opinionssiffrorna.

Sacrédeus är alltså folkvald ledamot av Sveriges lagstiftande församling. Det respekterar jag fullt ut. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över vilka andra ställningstaganden han kan tänkas komma fram till med samma förvirrade 'argumentation'... Var detta verkligen det bästa Dalarnas kristdemokratiska väljare kunde skaka fram? Snälla dalabor - förvisa honom till en plats på historiens skräphög i valet 2010!

Inga kommentarer: