lördag 12 april 2008

Eat the music

I veckan hade vi besök av våra lettiska vänner, Linda och Yvonne. Det blev en trevlig kväll med bubbel och vin (och öl med cola för Yvonne...) och mycket prat om vad som hänt sedan sist. Vi träffade dem första gången under Riga Pride 2006 och har hållit kontakten efter det. Så hoppas jag att det ska förbli i många år framöver!

Linda är en av frontfigurerna i Mozaika som är den ledande hbt-organisationen i Lettland. De har på bara några år lyckats etablera ett oerhört viktigt förändringsarbete. Men inget går förstås lätt... Myndigheternas utspel i samband med årets Pride-planering är att "alla parker i centrala Riga är bokade hela sommaren på grund av sångfestivalen". Det har såklart visat sig vara en sanning med stor modifkation. Pride äger rum den 30 maj-1 juni (med parad på lördagen) och sångfestivalen i mitten av juli. Fortsättning lär följa - även på denna blogg...

Yvonne är konstnär och har utvecklat en teknik där hon använder sig av lim. Jag har inte för en sekund förstått hur hon egentligen bär sig åt men resultatet blir fantastiskt fint! Läs gärna mer om hennes teknik och alster här. Hon ställer också gärna upp på att visa och berätta (på engelska eller danska).



"Eat the music" av Yvonne Gerner. Ett exemplar - i något annorlunda färgnyans - hänger numera hemma hos oss!

Inga kommentarer: