söndag 6 april 2008

"Utveckla diskrimineringen"

"Utveckla partnerskapet för homosexuella", utropar herrar Fagerberg och Widell på SvD:s Brännpunkt idag. Det kunde lika gärna ha skrivit "utveckla diskrimineringen". Säg mig - vore det inte mer sympatiskt att avveckla den?

En lagstiftning som tar sin utgångspunkt i förlegade religiösa tolkningar och som gör skillnad på människor utifrån deras sexuella läggning är inte värdigt ett Sverige på 2000-talet!

Någonstans är det ändå lite spännande att följa 'dödsryckningarna' hos det könsneutrala äktenskapets motståndare. Dagens bidrag är bland annat en juridisk hänvisning till Polen. Vidare kör skribenterna fram en variant på barn- och familjeargumentet. Se denna beskrivning av äktenskapet;

"Det är en institution för barns uppfostran med två föräldrar. Homosexuell familjebildning skiljer sig från detta mönster genom att ytterligare en eller två personer får en relation till barnet."

Välkomna till verkligheten! Hur många barn har inte flera olika mamma-/pappa-relationer idag, oberoende av föräldrarnas kön? Att blanda och ge mellan biologiskt, juridiskt och socialt föräldraskap utifrån vad som för stunden passar argumentationen bäst är inte seriöst.

Personligen skulle jag för övrigt gärna se en framtida utveckling som öppnar för möjlighet till fler än två juridiska vårdnadshavare. Men det är en helt separat diskussion som inte har med en icke-diskriminerande äktenskapslagstiftning att göra.

Inga kommentarer: