måndag 7 april 2008

OS-protesterna klingar falskt!

Igår London, idag Paris... Aftonbladet beskriver i detta nu situationen som lätt kaotisk och polisen har tvingats släcka OS-facklan. Organisationen "Reportrar utan gränser" sägs ha utlovat att något "spektakulärt" ska inträffa i den franska huvudstaden.

Är det bara jag som tycker att ropen på demokrati och mänskliga rättigheter - någon annanstans i världen - klingar fruktansvärt falskt när den här typen av anarkimetoder tillämpas på hemmaplan? Jag har svårt att se att frihetskampen vinner några segrar på det som nu sker. Däremot får väl en och annan professionell bråkmakare sina lustar tillfredsställda.

Jag anser fortfarande att Sverige ska överväga en politisk bojkott av invignings- och avslutningsceremonierna i Peking. Men för övrigt krävs det dialog och besinning - från bägge sidor!

2 kommentarer:

Chrylle sa...

Varför inte ha alla olympisak spel i faderslandet Grekland, närmare bestämmt i Olympia där det fanns i flera 1000 år. Dom lyckades ha det längre än vi i mordern tid, alla krig stoppades när det va dax för spelen OCH dom har aldrig varit inblandade i skadaler angånde sitt eget spel.

Nu vill alla dela på kakan och då blir resultat just detta här. Jag kan inte minnas något OS i mordern tid som inte haft skandaler och allt e pga att alla nationer vill hela tiden smutskasta varann med en massa propaganda... (svensk media inkl) Och vi får svälja skiten.

Så sluta springa runt med elden när den lika gärna kan tändas vid varje invigning "live" vid varje spel i Olympia.

Anonym sa...

Hej Chrylle !
Nja Grekland är inte så mycket bättre i mänskliga rättighetr än KIna,om än något mer i det tysta.
Felet med OS i KIna är den olympiska kommitten som lade spelen där,lika tokigt som att lägga spjut och släggkastning på Plattan i sthlm vid middagstid,utan skyddsnät.
Skärpning delegater i OSdelegationen.