tisdag 22 april 2008

Revolutionens år -68

Kors i taket! Idag publiceras en krönika i Skånska Dagbladet som faktiskt är riktigt läsvärd. Skånskan brukar annars vara en av flera hemmaarenor för moralkonservatismens främst fanbärare, Carin Stenström. Vågar man gissa att hon vrider sig i plågor över Stefan Bergmans ord...?

"Deras [de konservativas, min anm.] egentliga ärende är att återställa samhällsordningen där den enda accepterade sexualiteten är den heterosexuella inom äktenskapet. Helst i syfte att alstra barn förstås. Lejonparten av arvet från 1968 års sexuella revolution är av godo. Därmed inte sagt att vi lever i ett jämlikt samhälle. Bara att den sexism och homofobi som existerar 2008 knappast är baksidan av de framsteg vi gjort de senaste fyrtio åren. Och även om kabel-tv:n och nätet skapat en helt annan tillgänglighet än under pinupptidningarnas tid så måste mycket av den sortens upplevda omoral få bedömas av den enskilda betraktarens ögon."

Jag ser fram emot fortsättningen!

För övrigt noterar jag att RFSL kommer hålla kongress i Stockholm samtidigt som den stora Jesus-manifestationen genomförs... Mångfald är bra!

Inga kommentarer: