tisdag 8 april 2008

KLM, Pride och Världen idag

Här följer ytterligare några tankar om flygbolaget KLM:s 'vänsterprassel' med Världen idag (Vi)...

"Försvaret gäller en samhällsordning, tvåkönsprincipen, som är fundamental inte bara för mänsklig fortlevnad utan i hela naturen."
(ur Vi-ledare om en könsneutral äktenskapslagstiftning)

"Att försvara sin homosexuella livsstil, att mena att man inte behöver be Gud om förlåtelse, inte kämpa emot, blir då att överge en biblisk linje. […] Att med Andens, Ordets, gemenskapens och nådemedlens hjälp kämpa emot olika impulser är något helt annat än att begära att den kristna församlingen skall legitimera min syndiga livsstil."
(ur Vi-'kommentar' på ledarplats - synd och förlåtelse?)

"Inför utvigdningen av hetslagen för några år sedan bedrev Världen idag en så omfattande opinionsbildning som vi med små resurser förmådde. […] Vi har en lag som ger närmast obegränsad makt åt extremister inom gayrörelse, feminism och antirasism."
(ur Vi-ledare om hetslagstiftningen - utvidgningen handlade om att inkludera homosexuella)

"I Sverige har vi hamnat i en situation där en kritisk diskussion om den homosexuella livsstilen betecknas som kränkande. Diskussioner om aids, könssjukdomar, lägre genomsnittslivslängd och koppling till pedofili får inte omnämnas."
(ur Vi-ledare om homosexualitet - hur fräsch känns kopplingen till pedofili?)

Det här är ett litet axplock av Världen idags officiella ståndpunkter, hämtade ur de senaste veckornas artikelskörd. Hbt-negativism är ingen bisak för dem. Det är snarare något av en livsnerv.

KLM annonserar på Världen idags hemsida. Det innebär, enligt mitt sätt att se det, ett indirekt stöd till dessa åsikter och förhållningssätt. Även om jag personligen inte skulle välja en sådan annonspartner så ser jag inga principiella konstigheter med det. Problemet uppstår när man samtidigt vill vara en stolt sponsor till Stockholm Pride. Här alstras en uppenbar intressekonflikt och ett vägval. Hur tänker KLM kring det? Hur resonerar Stockholm Pride i detta nu? Och vad säger man på Världen idag...?

Inga kommentarer: